Varíme s Luciou Súkeníkovou – Mrkvová nátierka plná bielkovín

()

Azda najznámejším účinkom mrkvy je pre každého človeka jej skvelý vplyv na zrak. Avšak okrem tohto účinku má aj množstvo iných, o ktorých množstvo ľudí ani len netuší. Či už ju máte radi čerstvú a zbožňujete skvelý zvuk, ktorý sprevádza každé odhryznutie alebo ju radšej pripravujete vo forme strúhaného šalátu, či plávajúcu v polievke. Je to na vás. Mrkva je v našej kuchyni a v našich jedálničkoch veľmi obľúbená. Častokrát nahrádza desiatu alebo olovrant a tvorí tak skvelú a zdravú náhradu rôznych nezdravých pokrmov, ktoré sme schopní medzi jedlami skonzumovať. Dokonca ju s radosťou konzumujú aj deti, najlepšie pomixovanú alebo vo forme sladkého šalátu. A možnosti jej využitia v kuchyni sú mimoriadne rozmanité.

 

Tu je príklad, ako si možno pripraviť Mrkvovú nátierku plnú bielkovín podľa receptu Lucie Súkeníkovej.

 

Mrkvová nátierka plná bielkovín

 

3 ks stredne veľkej mrkvy

3 vajcia na tvrdo

1 červená cibuľa

3 stredne veľké kyslé uhorky

soľ, korenie podľa chuti

250 g hrudkovitého tvarohu

cca 50 g gréckeho jogurtu.

 

Cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu, vajcia aj uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme tvaroh, pre lepšie miešanie pridávame postupne grécky jogurt. Pozor na jeho množstvo, púšťa vodu. Osolíme, okoreníme a ak treba, ešte dochutíme. Ozdobíme napríklad pažítkou a podávame na obľúbenom chlebe či pečive. 

Dobrú chuť!

S pozdravom                                                                                                                                

Lucia Súkeníková

MOJE JEDLO

web: www.moje-jedlo.sk

fb: https://www.facebook.com/mojejedlo/

ig: https://www.instagram.com/lucia_sukenikova_mojejedlo/

Ohodnoťte tento článok!

Kliknite na hviezdičku a ohodnoťte!

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Zatiaľ žiadne hlasy! Buďte prvý(á).

Ďakujeme, že považujete tento článok za užitočný...

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach!

Je nám ľúto, že tento článok nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento článok!

Navrhnite nám, ako môžeme tento článok vylepšiť?

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *