Varíme s Luciou Súkeníkovou – Kuracie prsia na špenáte s ricottovo parmezánovou omáčkou

()

Veľmi dobre sa mnohí pamätáme na Českú komédiu „Což takhle dát si špenát…“, kde táto surovina zohrávala hlavnú úlohu. Obsahuje množstvo vitamínov, vitamín A,B,C, betakarotén a karotenoid luteín, ktorý pôsobí ako antioxidant. Z minerálov je zastúpený draslík pomáhajúci regulovať krvný tlak. Svoje miesto tu má aj horčík, zinok, vápnik, železo a vláknina s blahodarným vplyvom na tráviaci systém človeka. Krásne sa snúbi s bylinkami, syrmi či mäsom, tak ako v tomto prípade, keď kuracie a špenát doplníme čerstvou krémovou ricottou a klasikou tvrdých syrov parmezánom.  

 

Kuracie prsia na špenáte s ricottovo parmezánovou omáčkou 

 

2 kuracie prsia

soľ, korenie

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

250 g ricotty

500 g listového špenátu

50 ml vody z cestovín

20 g strúhaného parmezánu

2PL olivového oleja

250 g cestoviny

 

Kuracie prsia narežeme na tenšie rezne, osolíme a okoreníme ich. V pekáči rozohrejeme olivový olej a mäso sprudka opečieme z oboch strán. Potom mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a krátko orestujeme. Pridáme umytý špenát a miešame, kým sa jeho objem nezmenší. Potom k nemu pridáme ricottu, vodu z cestovín a parmezán. Vymiešame hladkú omáčku a necháme prevrieť. Podávame s cestovinami a s opečeným plátkom mäsa, posypané parmezánom. 

Dobrú chuť!

S pozdravom                                                                                                                                

Lucia Súkeníková

MOJE JEDLO

web: www.moje-jedlo.sk

fb: https://www.facebook.com/mojejedlo/

ig: https://www.instagram.com/lucia_sukenikova_mojejedlo/

Ohodnoťte tento článok!

Kliknite na hviezdičku a ohodnoťte!

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Zatiaľ žiadne hlasy! Buďte prvý(á).

Ďakujeme, že považujete tento článok za užitočný...

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach!

Je nám ľúto, že tento článok nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento článok!

Navrhnite nám, ako môžeme tento článok vylepšiť?

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *