Varíme s Luciou Súkeníkovou – Farebný jarný šalát

()

Do jari ešte zostávajú viac než dva mesiace, ale my si ju môžeme privolať v kuchyni a na našom stole v podobe Farebného jarného šalátu. Okrem toho, že si ľahko a zdravo pochutíme prinesie nám aj v tomto ročnom období potrebné vitamíny. Postará sa o to najmä jeho základná ingrediencia, cvikla či inak červená repa. Cvikla je viac než len ďalšia zelenina na našom tanieri – je to malý poklad plný zdravia a blahodarných účinkov pre organizmus. Táto korenistá plodina je bohatá na antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré môžu pomôcť chrániť imunitný systém, zlepšovať kardiovaskulárne zdravie a dokonca podporovať detoxikáciu tela. Okrem toho je tiež známa svojimi protizápalovými vlastnosťami a schopnosťou podporovať zdravý tráviaci systém. 

Všetky potrebné ingrediencie vrátane cvikly pre toto ľahké, chutné a zdravé jedlo sú aj v tomto období k dispozícii, tak smelo do toho. Farebný jarný šalát si môžete pripraviť podľa receptu Lucie Súkeníkovej.

 

Farebný jarný šalát

 

3 uvarené cvikly

1 šalotku

2 kyslé uhorky

šalát (ja som použila šalátové srdiečka)

5 vajec uvarených natvrdo

kukuricu

1 cottage cheese

kyslú smotanu

lyžičku tatarskej omáčky

soľ, korenie

trochu vody z kyslých uhoriek

šunka – dobrovoľné

 

Dobrú chuť!

S pozdravom                                                                                                                                

Lucia Súkeníková

MOJE JEDLO

web: www.moje-jedlo.sk

fb: https://www.facebook.com/mojejedlo/

ig: https://www.instagram.com/lucia_sukenikova_mojejedlo/

Ohodnoťte tento článok!

Kliknite na hviezdičku a ohodnoťte!

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Zatiaľ žiadne hlasy! Buďte prvý(á).

Ďakujeme, že považujete tento článok za užitočný...

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach!

Je nám ľúto, že tento článok nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento článok!

Navrhnite nám, ako môžeme tento článok vylepšiť?

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *