Do jari ešte zostávajú viac než dva mesiace, ale my si ju môžeme privolať v kuchyni a na našom stole v podobe Farebného jarného šalátu. Okrem toho, že si ľahko a zdravo pochutíme prinesie nám aj v tomto ročnom období potrebné vitamíny. Postará sa o to najmä jeho základná ingrediencia, cvikla či inak červená repa. Cvikla je viac než len ďalšia zelenina na našom tanieri – je to malý poklad plný zdravia a blahodarných účinkov pre organizmus. Táto korenistá plodina je bohatá na antioxidanty, vitamíny a minerály, ktoré môžu pomôcť chrániť imunitný systém, zlepšovať kardiovaskulárne zdravie a dokonca podporovať detoxikáciu tela. Okrem toho je tiež známa svojimi protizápalovými vlastnosťami a schopnosťou podporovať zdravý tráviaci systém.
Všetky potrebné ingrediencie vrátane cvikly pre toto ľahké, chutné a zdravé jedlo sú aj v tomto období k dispozícii, tak smelo do toho. Farebný jarný šalát si môžete pripraviť podľa receptu Lucie Súkeníkovej.
Farebný jarný šalát
3 uvarené cvikly
1 šalotku
2 kyslé uhorky
šalát (ja som použila šalátové srdiečka)
5 vajec uvarených natvrdo
kukuricu
1 cottage cheese
kyslú smotanu
lyžičku tatarskej omáčky
soľ, korenie
trochu vody z kyslých uhoriek
šunka – dobrovoľné
Dobrú chuť!
S pozdravom
Lucia Súkeníková
MOJE JEDLO
web: www.moje-jedlo.sk