Varíme s Luciou Súkeníkovou – Barónkine rezy

()

Fakt, že orechy sú veľmi chutné a ešte k tomu mimoriadne zdravé azda netreba pripomínať. Tento druh ovocia je navyše aj účinným antidepresívom a podľa posledných výskumov dokáže dokonca predĺžiť život. Človek je podľa niektorých antropológov tzv. plodožravec. Plody, semená a orechy sú preňho ideálnou stravou. Význam orechov ešte stále nie je docenený, hoci bielkoviny orechov sa úplne vyrovnajú bielkovinám mäsa, mlieka či vajec, preto sa orechom hovorí aj vegetariánske mäso. Všetci už vieme, že vhodnou stravou si každý z nás môže zlepšiť svoj zdravotný stav. Medzi vďačných „upravovateľov“ zdravotného stavu patria orechy. Do ich jedenia sa nemusíme nútiť, lebo sú chutné, dvojnásobne v dobrom koláči či inej pochúťke. Je to jednoducho to pravé orechové!

Tu je príklad, ako si možno pripraviť Barónkine rezy podľa receptu Lucie Súkeníkovej.

A k tomu nám pridala aj videonávod:

https://www.facebook.com/reel/1300753624244373

 

Barónkine rezy

250 g masla

450 g polohrubej múky

150 g práškového cukru

4 žĺtky

½ čl kypriaceho prášku

1 pohárik džemu (napr. marhuľový)

150 g mletých vlašských orechov

1 kg očistených nastrúhaných a vyžmýkaných jabĺk

1 – 2 škoricové cukry

sneh zo 4 bielkov a štipky soli

 

V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a pridáme žĺtky s maslom. Vypracujeme bochník cesta, z ktorého asi za hrsť odoberieme a dáme stuhnúť do chladničky. Väčšinu roztlačíme na plech (klasický veľký plech), potrieme džemom a posypeme orechmi. Na to navrstvíme nastrúhané a v rukách vyžmýkané jablká, posypeme škoricovým cukrom, prikryjeme snehom. Na sneh nastrúhame nahrubo zvyšné cesto z chladničky. Pečieme na 180 stupňoch asi 25 – 30 minút. Krájame po vychladnutí. 

Dobrú chuť!

S pozdravom                                                                                                                                

Lucia Súkeníková

MOJE JEDLO

web: www.moje-jedlo.sk

fb: https://www.facebook.com/mojejedlo/

ig: https://www.instagram.com/lucia_sukenikova_mojejedlo/

Ohodnoťte tento článok!

Kliknite na hviezdičku a ohodnoťte!

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Zatiaľ žiadne hlasy! Buďte prvý(á).

Ďakujeme, že považujete tento článok za užitočný...

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach!

Je nám ľúto, že tento článok nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento článok!

Navrhnite nám, ako môžeme tento článok vylepšiť?

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *