Varíme s Luciou Súkeníkovou – Syrové krekry

()

Ku končiacim sa vianočným sviatkom aj blížiacemu sa Silvestru a Novému roku patrí nielen pečenie koláčov a zákuskov a maškrtenie sladkostí,  ale k slovu sa dostávajú aj iné chute. A na stôl prichádza neraz dobré víno a na silvestrovský večer sekt, k tomu sa zákonite viac hodí dačo skôr slané. Samozrejme všeličo sa dá kúpiť v obchode, ale predsa len nie je nad doma napečené…

Tu je príklad, ako si možno pripraviť  Syrové krekry podľa receptu Lucie Súkeníkovej.

Syrové krekry

 

500 g hladkej múky

250 g masla

250 g strúhaného Eidamu

1 lyžička soli

1 žĺtok

½ prášku do pečiva

ak je cesto príliš husté, pridávame po lyžiciach studené mlieko

bielok na potretie

sézam/ľan/mak/rasca/hrubá soľ na posypanie

 

Všetko spolu zmiešame a cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na cca 0,75 cm plát. Vykrajujeme rôzne tvary podľa chuti a nálady. Ukladáme ich na papier na pečenie, potrieme bielkom, posypeme posýpkou. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 10 minút (čas je len orientačný a závisí aj od veľkosti vykrojených tvarov. Menšie tvary potrebujú kratší čas). Z tejto dávky vychádzajú  asi 4 plechy.

Dobrú chuť!

S pozdravom                                                                                                                                

Lucia Súkeníková

MOJE JEDLO

web: www.moje-jedlo.sk

fb: https://www.facebook.com/mojejedlo/

ig: https://www.instagram.com/lucia_sukenikova_mojejedlo/

Ohodnoťte tento článok!

Kliknite na hviezdičku a ohodnoťte!

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Zatiaľ žiadne hlasy! Buďte prvý(á).

Ďakujeme, že považujete tento článok za užitočný...

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach!

Je nám ľúto, že tento článok nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento článok!

Navrhnite nám, ako môžeme tento článok vylepšiť?

Komentovať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *