Polievky sú jednoduchým receptom na zdravé varenie. Sú nielen skvelou voľbou z hľadiska výživy, ale niektoré druhy zdravo a priaznivo pomáhajú pri chudnutí. Najmä polievky založené na zeleninovej báze sú tou správnou voľbou pre optimálne zdravie.
Získate z nich veľa kľúčových živín vrátane vitamínov a minerálov za relatívne málo kalórií. Svojím tekutým skupenstvom pomáhajú telu ostať hydratované. Navyše vzpružujú imunitný systém – odvrátia nádchu či chrípku.
Zeleninovú polievku s krúpmi si môžete pripraviť podľa receptu Lucie Súkeníkovej
Zeleninová polievka s krúpmi
Potrebujeme:
1 PL masla/masti
½ póru
2 – 3 zemiaky
2 – 3 mrkvy
15 guľôčok ružičkového kelu
2 strúčiky cesnaku
1 l vývaru
½ šálky prepláchnutých krúpov
soľ, korenie.
Na masle/masti orestujeme očistený a na kolieska nakrájaný pór. Potom pridáme mrkvu, zemiaky, ružičkový kel prerezaný na polovicu a cesnak. Zarestujeme a podlejeme vývarom. Prisypeme prepláchnuté krúpy, prikryjeme, privedieme k varu a varíme asi 20 – 25 minút, kým nie je zelenina mäkká. Potom dosolíme podľa chuti, pridáme mleté čierne korenie a vypneme.
Dobrú chuť!
S pozdravom
Lucia Súkeníková
MOJE JEDLO
web: www.moje-jedlo.sk